Jobbeskrivning

Vi söker behandlingspedagoger som vill göra skillnad!

Referensnummer: 2.9.1-9744-2024

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM-hem Rällsögården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa.


Arbetsbeskrivning

Vi gör nu en satsning med ökad personaltätet för att ge våra klienter de allra bästa förutsättningarna för att kunna bryta med missbruk och destruktivitet. Vi hoppas att du vill du vara med i den förändringen genom att vara en betydelsafull del i att skapa förutsättningar för livsviktig förändring för utsatta personer! Hos oss har du varje dag möjlighet att stötta våra klienter på deras resa mot ett liv utan missbruk. Jobbet som behandlingspedagog hos oss på SiS är en meningsfull utmaning där du kan göra verklig skillnad. Som behandlingspedagog arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter och behandlingssamordnare. Tillsammans ansvarar ni för att våra klienter får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Du kommer att vara en betydelsefull i deras behandling och skapa en trygg grund för att ha möjlighet att bryta mönster.

Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du du kommer att få jobba med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete och vara ett stöd i vardagen för våra klienter. Med stöd av dina kunskaper inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner och du medverkar till att vardagen flyter på med skolgång, städning, matlagning med mera.

Kontaktmannaskap är också en av dina arbetsuppgifter. Kontaktmannaskapet innbär att stötta och hjälpa klienten i vård och behandling samt den dagliga strukturen. I arbetet kan det också ingå att vara handledare åt nya medarbetare och praktikanter. Jobbet är många gånger krävande men också väldigt stimulerande, glädjefyllt och omväxlande! Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, engagemang och förhållningssätt. Arbetstiden är enligt schema dag - kväll och helg. Som ny medarbetare kommer du att genomgå SiS grundutbildning på 10 veckor. I utbildningen varvas teori med en handledd introduktion och utbildningen rustar dig för behandlarrollen i SiS verksamhet.

Kvalifikationer

För att lyckas i arbetet behöver du ha en grundmurad positiv människosyn. Du drivs av att hjälpa andra att bryta destruktivitet genom att hjälpa och motivera de som är i en utsatt livssituation.  Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med ungdomar, likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring.

Du ska också ha: 

  • 2-årig eftergymnasial utbildning, folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller utbildning som vi bedömer likvärdig
  • B- körkort
  • God svenska i tal och skrift

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast 250101 , tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

 

 
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2025-01-01 Referensnummer: 2.9.1-9744-2024

Kontaktpersoner

Therese Rydberg Mattsson
Enhetschef
therese.rydbergmattsson@stat-inst.se
010-453 57 21

Rolf Lindqvist
Facklig förtroendeman SEKO
Rolf.lindqvist@stat-inst.se
010-4535797

Anna Maria Ingridsdotter-Resare
Facklig företrädare OFR
AnnaMaria.Ingridsdotter-Resare@stat-inst.se
0104535769

Sofie Hagsten
SACO-S
Sofie.Hagsten2@stat-inst.se
010-453 58 96

Dela sidan med andra