Jobbeskrivning

SiS ungdomshem Gudhemsgården söker tre psykologer

Referensnummer: 2.9.1-9543-2024

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Gudhemsgården tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. SiS Ungdomshem Gudhemsgården är en nystartad verksamhet som just nu består av två avdelningen men kommer under 2025 expandera till fem avdelningar, totalt 33 platser.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Gudhemsgården består av två avdelningar. Målgruppen är ungdomar i gymnasieåldern med allvarlig psykosocial problematik. Under 2025 expanderar Gudhemsgården och öppnar tre renoverade avdelningar.

Som psykolog är du en viktig del av vårt hälso- och sjukvårdsteam som består av tre sjuksköterskor, tre psykologer och en läkare som arbetar på konsultbasis. Teamet leds av ungdomshemmets kvalitetschef som är psykiatrisjuksköterska med bakgrund inom SiS. Ungdomar som placeras vid SiS är omhändertagna enligt lagen om vård av unga och vården bedrivs i regel i låsta former. Placerade ungdomar har vanligen en sammansatt problematik. De kommer ofta från svåra sociala förhållanden och det är vanligt med missbruk, kriminalitet och allvarliga beteendeproblem i kombination med en psykiatrisk problematik.

Som psykolog på SiS arbetar du individinriktat med bedömningssamtal såsom screening, suicidriskbedömningar eller med riktade kartläggningar. Du arbetar med stödsamtal, psykoedukation och viss mån även samtalsbehandling. Utredningar genomförs inom ramen för SiS elevhälsouppdrag eller enligt överenskommelse med placerande socialsekreterare.

Du ingår i behandlingsteam kring varje ungdom tillsammans med enhetschef, behandlingssamordnare, lärare och sjuksköterska och bidrar i det arbetet med ett psykologiskt perspektiv. I strävan efter att placerade ungdomar skall ha en obruten vårdkedja är psykologen viktig när det gäller att samverka med andra vårdgivare, bland annat genom projektet Integrerad vård.

Du är ofta en första kontakt kring de psykiska besvär som våra placerade ungdomar upplever och du fungerar som en stödfunktion gentemot behandlingspersonal i frågor som är kopplade till ungdomens psykiska välbefinnande. Psykologens roll på SiS är också konsultativ och utbildande genom arbete med traumamedveten omsorg (TMO), KBT och suicidprevention.

I närområdet finns ungdomshemmet Margretelund som har verksamhet i Lidköping och Falköping, de har lång erfarenhet av målgruppen. Margretelund rekryterar också psykologer. Margretelund och Gudhemsgården har ett tätt samarbete. Som psykolog har du närhet till psykologkollegor på respektive enhet.

Kvalifikationer

Psykologlegitimation eller psykologexamen (för PTP-tjänstgöring).

Du är ödmjuk och har lätt att samarbeta med andra. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och är van att ta ansvar för, planera och avgränsa ditt arbete. Du kan växla mellan olika förklaringsmodeller för ungdomars svårigheter och är väl förtrogen med psykiatrisk utredningsmetodik och KBT-baserad behandling.

Erfarenhet av arbete med klienter i låsta miljöer och eller inom psykiatrin är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som medarbetare hos SiS ingår flera förmåner i din anställning, dessa kan du läsa mer om på: https://www.stat-inst.se/jobba-hososs/formaner/

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning: 

Tjänsterna är tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2025-01-12.

Företrädare från Gudhemsgården och Margretelund samarbetar i rekryteringsprocessen.

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

Kontaktpersoner:

Henrik Isgren
Facklig företrädare SACO-S
010-453 40 23

Eva Åberg
Facklig företrädare OFR
010-453 62 00

Åsa Magnusson
Facklig företrädare SEKO
010-453 62 89

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2025-01-12 Referensnummer: 2.9.1-9543-2024

Kontaktperson

Carolin Stenberg
Kvalitetschef
carolin.stenberg@stat-inst.se
010-4536202

Dela sidan med andra