Jobbeskrivning

Behandlingsassistenter/pedagoger till SiS ungdomshem Tysslinge

Referensnummer: 2.9.1-9781-2024

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.


Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingsassistent/behandlingspedagog på SiS en meningsfull utmaning. SiS ungdomshem Tysslinge söker nu nya medarbetare som behandlingsassistent/behandlingspedagog för tillsvidareanställning på heltid.

SiS ungdomshem Tysslinge är en institution i högsta säkerhetsklassen som tar emot ungdomar med höga risker för hot, våld och avvikning. 

Institutionen har totalt sex avdelningar där två av avdelningarna tar emot ungdomar dömda enligt Lagen om sluten ungdomsvård (LSU), tre avdelningar tar emot ungdomar enligt Lagen om vård av unga (LVU) och en avdelning som tar emot ungdomar som vårdas i enskildhet (VIE). Vi söker medarbetare både till våra LVU- och LSU-avdelningar.

I rollen som behandlingsassistent/behandlingspedagog arbetar du i team och tillsammans ansvarar ni för att ungdomarna som befinner sig hos oss får den struktur, trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ungdomar i kris, vilket innebär att vi ska stödja individen i sin vardag genom individuellt anpassat och kvalificerat omvårdnads- och motivationsarbete med tydliga strukturer.  Med stöd av din och dina kollegors kunskaper inom vård- och behandlingsarbete bidrar du aktivt till att behandlingsplaner fullföljs. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete för planering och uppföljning av behandlingen. Under dagtid fungerar du även som elevassistent och medverkar till ungdomarnas skolgång samt fritidsaktiviteter.

Eftersom SiS ungdomshem Tysslinge har den högsta säkerhetsklassificeringen inom SiS innebär det att du behöver arbeta med hög riskmedvetenhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls i enlighet med våra skriftliga anvisningar och rutiner.

Det här är ett arbete för dig som orkar stå kvar, som skapar trygghet och säkerhet i ungdomarnas ofta mycket svåra livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande. Som anställd statstjänsteman är det viktigt att du agerar professionellt och i enlighet med saklighet och rättssäkerhet. Du delar vår vision om att vara en plats för förändring, vilket genomsyrar vårt bemötande, engagemang och förhållningssätt.

Som ny medarbetare kommer du genomgå SiS grundutbildning. I utbildningen varvas teori med en handledd introduktion och utbildningen rustar dig för behandlarrollen i SiS verksamhet.

Läs gärna om våra förmåner för dig som anställd på: Förmåner som statligt anställd - SiS - Statens institutionsstyrelse (stat-inst.se)

Arbetstid

Arbetstiden är förlagd enligt schema 100 % dag, kväll och helg.
Arbetstiderna för tjänsten kan exempelvis se ut enligt följande: 08:15-15:45, 08:15-22:15, 09:00-22:15, 11:15-21:15/23:00.

Kvalifikationer

Vi strävar efter en personalgrupp med olika kompetenser inom behandlingsarbetet. Du ska vara en trygg, vuxen förebild för ungdomarna och arbeta utifrån myndighetens riktlinjer. För att lyckas i ditt arbete har du en humanistisk människosyn. Du är motiverad att stötta människor i utsatta livssituationer och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du mycket god förmåga att skapa goda relationer, engagemang och delaktighet hos våra ungdomar. Som person är du trygg i dig själv och du bidrar till god arbetsmiljö med övrig personal. Du har en god kommunikativ förmåga, du följer konsekvent lagar, regler och rutiner. Du klarar av att behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med olika professioner samt interna och externa samverkansparter och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor.

Som behandlingsassistent ska du ha:

  • Fullständig gymnasieutbildning
  • Erfarenhet av ungdomsnära arbete
  • God svenska i tal och skrift

För att anställas som behandlingspedagog krävs även:

  • Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola som vi bedömer likvärdig

Meriterande:

  • B-körkort
  • Om du har erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer
  • Om du har utbildning inom MI (motiverande samtal)

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vänligen bifoga betyg som visar att du har fullständig gymnasieutbildning, samt för behandlingspedagog betyg/examensbevis som intygar din eftergymnasiala utbildning.

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning: 

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Omfattning: Arbetstiden är förlagd enligt schema dag, kväll och helg 100 %.
Löneform: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2025-01-19.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2025-01-19 Referensnummer: 2.9.1-9781-2024

Kontaktpersoner

Jenny Kingstedt
ST/OFR
jenny.kingstedt@stat-inst.se
010-453 40 77

Sven-Åke Andersson
Facklig förtroendeman Saco-S
sven-ake.andersson@stat-inst.se
010-453 48 73

Adham Abu-Sultan
Facklig företrädare SEKO
Adham.Abu-Sultan@stat-inst.se
010-453 23 75

Sofia Pettersson
HR-generalist
sofia.pettersson2@stat-inst.se
010-453 42 17

Dela sidan med andra