Jobbeskrivning

Behandlingssekreterare till Gudhemsgården

Referensnummer: 2.9.1-9916-2024

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex
psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för
vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du
arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Gudhemsgården tar emot icke
skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. SiS Ungdomshem Gudhemsgården är en nystartad
verksamhet som just nu består av två avdelningen men kommer under 2025 expandera till fem avdelningar, totalt 33 platser.

Arbetsbeskrivning

Vi söker efter en behandlingssekreterare med funktionen att ansvara för samordning och planering av ungdomarnas behandlingsplanering samt utföra behovsbedömningar. Du kommer att arbeta tillsammans med ett team som består av behandlingsassistenter och behandlingspedagoger som samarbetar med psykologer, rektor, lärare samt sjuksköterskor och läkare kring varje enskild ungdom. Som behandlingssekreterare på Gudhemsgården ansvarar du för att ungdomarna får rätt insatser i enlighet med socialtjänstens uppdrag, upprättar, reviderar och följer upp behandlingsinsatser, har löpande och nära samverkan med placerande socialtjänst och avdelningsledning. Vidare ingår det i din tjänst att sammankalla till samverkansmöten tillsammans med de olika professionerna som finns att tillgå på vår institution. Stor del av din tjänst innefattar handledning och coaching för behandlingskollektivet i deras vardagliga arbete och se till att dokumentation sker i enlighet med riktlinjer.

Arbetet är varierande och ställer krav på flexibilitet och ansvarstagande. Det innebär i omfattande delar att du är strukturbärare, noggrann och organiserad. Du förstår värdet och sammanhangen av samarbete, det är naturligt för dig att vägleda och stödja dina arbetskamrater. Du är initiativtagaren som förankrar och genomför efter beslut.

I övrigt är tjänsten flexibel på så sätt att du arbetar självständigt i den mån du önskar, samtidigt som du ges möjlighet till kontinuerliga träffar tillsammans med övriga kollegor med samma befattning där ni bl.a. utbyter erfarenheter, kvalitetssäkrar insatser samt uppdateras i nya riktlinjer och likriktat arbete. Runtomkring dig har du en rad olika befattningar med långvarig och bred kompetens vilket underlättar ditt arbete och berikar din vardag.

Kvalifikationer

Krav

  • Högskoleexamen om minst 180 hp i samhällsvetenskap/beteendevetenskap eller motsvarande.
  • Erfarenhet av arbete inom verksamheter med fokus på vård och behandling, såsom socialtjänst eller annan relevant verksamhet.
  • God svenska i tal och skrift.
  • B-körkort.

Meriterande

  • Erfarenhet av behandlingsplanering och/eller myndighetsutövning är meriterande.
  • Erfarenhet av arbete med målgruppen är meriterande.
  • Erfarenhet av traumamedveten omsorg (TMO) är meriterande.
  • Kunskaper och erfarenhet av att arbeta med YLS, ADAD, MI (motiverande samtal).

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du ha en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn, är empatisk och kan skapa goda relationer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har också en god förmåga att samarbeta med andra och delar gärna med dig av dina kunskaper till kollegor. Det krävs att du har god förmåga att skapa struktur, leda möten och göra såväl medarbetare som ungdomar och dess anhöriga delaktiga i behandlingen.

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 19 januari.

Bifoga CV, personligt brev samt betyg i din ansökan.

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

Intervjuer sker löpande.

 

Kontaktpersoner:

Henrik Isgren
Facklig företrädare, Saco-S
Henrik.Isgren@stat-inst.se
010-453 40 23

Eva Åberg
Fackligt ombud, OFR/S
Eva.Aberg@stat-inst.se
010-453 62 80

Åsa Magnusson
Fackligt ombud, SEKO
Asa.Magnusson@stat-inst.se
010 453 62 89

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2025-01-19 Referensnummer: 2.9.1-9916-2024

Kontaktperson

Carolin Stenberg
Kvalitetschef
Carolin.stenberg@stat-inst.se
0104536202

Dela sidan med andra