Jobbeskrivning
Familjebehandlare som vill bidra till livsviktig förändring
Referensnummer: 2.9.1 10010-2024
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot skolpliktiga pojkar upp till 16 år med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk.
Arbetsbeskrivning
Vi söker familjebehandlare som ska arbeta med familj och nätverk till skolpliktiga pojkar. Uppdraget innefattar såväl arbete mot biologisk familj som professionellt nätverk.
Arbetsuppgifterna är varierande och omfattar familjeterapeutiska interventioner, psykoedukativa insatser till anhöriga/föräldrar, föräldrautbildningar samt deltagande i nätverksmöten och uppföljningsmöten. Av stor vikt är också det alliansskapande arbetet med anhöriga och föräldrar. Arbetet bedrivs i team som skapas kring varje ungdom där psykolog, behandlingssekreterare, behandlingssamordnare, behandlingspedagoger, sjuksköterska och lärare ingår. Du ges stora möjligheter att själv utforma och planera din arbetsdag men det krävs att du är flexibel, hittar lösningar så som att kanske arbeta via digital kommunikation eller möta familjerna på deras hemmaplan.
Tillsammans med kollegor och arbetsledning blir du en del av att förverkliga en befattning inom ungdomsvården. Vi kommer att skapa framtidens ungdomsvård grundad i dagens kunskapsläge för målgrupperna vi möter. Arbetet kommer att följas upp och utvärderas av myndigheten med förhoppning om att arbetssättet därefter ska implementeras i större skala.
Kvalifikationer
Du har:
- En högskoleexamen om 180 hp i samhälls- eller beteendevetenskaplig inriktning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- God svenska i tal och skrift.
- B-körkort.
Det är meriterande med steg 1 i systemisk familjeterapi eller motsvarande erfarenhet av familjearbete under handledning.
Du ska ha en personlig mognad som gör att du har förmågan att inge förtroende och hopp men också har mod att tränga dig på och peka på det svåra samt ha förmågan att hitta styrkorna och kraften i de familjer och nätverk du träffar. Du ska inte vara rädd för tystnaden i rummet.
Förmåga att skapa allians är avgörande samt din förmåga att arbeta i team och kunna såväl ge som ta emot kollegial feedback.
Dina personliga egenskaper, kunskaper och förmågor väger minst lika tungt som formella meriter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den sista januari 2025.
Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/
Ansökan
Kontaktpersoner
HR-generalist
hakan.henriksson@stat-inst.se
010-4533408
Saco, Fackligföreträdare
henrik.isgren@stat-inst.se
0104535626