Jobbeskrivning
Behandlingspedagog med samordnande uppdrag
Referensnummer: 2.9.1-391-2025
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS ungdomshem Gudhemsgården tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. SiS Ungdomshem Gudhemsgården är en nystartad verksamhet som just nu består av två avdelningar men kommer under 2025 expandera till fem avdelningar, totalt 33 platser.
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Då är jobbet som behandlingspedagog med samordnande uppdrag hos SiS en meningsfull utmaning. Hos oss arbetar du i team tillsammans med behandlingsassistenter, behandlingspedagoger och behandlingssamordnare och tillsammans ansvarar ni för att de ungdomar som bor hos oss får den trygghet, vård och behandling som de behöver. Vi möter ofta människor i kris, vilket innebär att du jobbar med kvalificerat omvårdnads- och motivationsarbete och med att vara ett stöd i vardagen. Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning av vår verksamhet. Du bidrar till att säkerheten upprätthålls enligt våra rutiner.
I din roll som samordnare leder och fördelar du, i samråd med beredskapshavande chef, arbetet på hela institutionen. Det innebär bland annat att omfördela den personal som är i tjänst samt att leda arbetet vid intagningar, upprätta säkerhetsbedömningar och att riskbedömningar genomförs. Du kommer att ingå i Gudhemsgårdens larmorganisation. Du är även den som ansvarar för externa kontakter såsom polis, sjukvård och andra vårdgivare.
Det här är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med utsatta människor i en svår livssituation. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande.
Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt.
Arbetstiden är enligt schema dag, kväll och helg.
Kvalifikationer
För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation och du delar SiS värdegrund, att vara en plats för förändring. Vidare har du en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos våra klienter. Som person är du trygg i dig själv och har lätt för att skapa relation med klienter likväl som med övriga i personalgruppen. Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer. Du har lätt för att samarbeta med andra och du kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är meriterande om du har arbetat med liknande uppdrag tidigare.
Du ska även ha:
- Examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller utbildning från högskola som vi bedömer likvärdig
- B- körkort
- God svenska i tal och skrift
På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.
Anställning:
Tjänsten är en visstidsanställning till och med 31 december.
Ansökan:
Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 24 januari.
Bifoga CV, personligt brev samt betyg i din ansökan.
Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.
Kontaktpersoner:
Henrik Isgren
Facklig företrädare, Saco-S
Henrik.Isgren@stat-inst.se
010-453 40 23
Eva Åberg
Fackligt ombud, OFR/S
Eva.Aberg@stat-inst.se
010-453 62 80
Åsa Magnusson
Fackligt ombud, SEKO
Asa.Magnusson@stat-inst.se
010 453 62 89
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Ansökan
Kontaktperson
Enhetschef
Anna.fjallborg@stat-inst.se
010-453 62 52